Közzétéve: 2016. június 15. 08:00
Itt a nyár és javában tombol a fagyi szezon, így eljött az ideje, hogy otthon is el tudjunk készíteni ezt a finom csemegét.
Nem nagy ördöngösség igazán finom fagylaltot készíteni, mégis tudnunk kell néhány trükköt, hogy túl tudjuk szárnyalni a gyors poros változatot. A receptjeinkből nem csak a hozzávalókat, hanem hasznos praktikákat is megtudhattok.
Epres banános nyalánkság
Hozzávalók:
Az igazi krémesség eléréséhez két dolgot kell megtennünk, először is fagyasszuk le a gyümölcsöket, másodszor pedig csepegtessük le a joghurtot. Ahhoz, hogy a fagyos összetevőket le tudjuk darálni egy nagy teljesítményű turmixgépre lesz szükségünk. Nincs más dolgunk csak beleszórni a hozzávalókat és készre turmixolni, majd ehetjük is a frissítő finomságot.
Meggyfagylalt mascarponéval
Hozzávalók:
A megmosott kimagozott gyümölcsöt és a mascarponét turmixszoljuk össze és igény esetén édesítsük. Ha elkészült a krém tegyük egy olyan laposabb tálba, ami elfér a mélyhűtőbe, majd miután elkezdett megszilárdulni turmixszoljuk át újra és ezt ismételjük meg 3-4 alkalommal 30 perces időközönként. Ezzel a kis praktikával fagylaltgép nélkül is krémes állagú lesz a végeredmény.
Krémes, bűnös csoki fagyi
Hozzávalók:
A tejet, a tejszínt és a sűrített tejet alacsony lángon felforraljuk, fontos hogy nagyon sűrűn kevergessük. Lehúzzuk a tűzről és beletesszük a kakaót és a csokit, majd addig kevergetjük, amíg fel nem oldódnak. A következő trükk a krémes fagyihoz a kukoricakeményítőben rejlik, keverjük el hideg vízzel és adjuk a fagyinkhoz. Ezután csak várnunk kell, amíg a fagyasztóban eléri a megfelelő állagot.
Levendula fagyi
Hozzávalók:
A tejszínt, a tejet és a levendulát melegítsük fel egy lábasban és adjuk hozzá a vaníliát. Forrás után hagyjuk főni 1-2 percig majd szűrjük le és tegyük félre pihenni fél órára. A tojás sárgákat és a nádcukrot keverjük krémesre majd adjuk hozzá a mascarponét és ezzel is keverjük el. A leszűrt levendulás tejet tegyük vissza a tűzre és adjuk hozzá a fehér csokit majd mascarponés keveréket. Folyamatosan kevergessük, hogy le ne égjen, amikor elértük a pudingszerű állagot vegyük le a tűzről és hűtsük le. Az első fagyást követően turmixszoljuk át még 3-4 alkalommal 30 perces időközönként.
Ez a funkció csak regisztrált felhasználók számára érhető el!
Kérjük, regisztrálj, vagy jelentkezz be!