Regisztráció

Kérlek, a regisztrációdhoz
add meg az alábbiakat:


Elfogadom az Általános szerződési feltételeket és az adatvédelmi nyilatkozatot


Kérjük, várj...

Regisztrálok

Hiba

Bejelentkezés

Nincs még fiókod? Regisztrálj


Elfelejtett jelszó


Bejelentkezés

Hiba

5 ínycsiklandó recept a húsvéti ünnepekre

Közzétéve: 2016. március 21. 08:00

A közelgő ünnep kedvéért összegyűjtöttünk nektek néhány szuper krémes sütemény receptet, amikkel biztosan sikert arattok majd.

Bolondos Rigó Jancsi

 

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 25 dkg cukor, 4 tojás, 2 ek kakaópor, 1 csomag sütőpor, 2 csomag vaníliás cukor, 2 ek víz, 15 dkg durvára vágott dió, 20 dkg margarin, 20 dkg cukor, 1 vanília ízű pudingpor, 3 dl tej, 0,5 dl rum vagy 0,5 üvegcse rumaroma, csokoládé a bevonáshoz

 

A kettéválasztott tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a vaníliával, a vízzel majd óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tojás fehérjét. A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral majd óvatosan belekeverjük a tojásos masszába. Hozzákeverjük a diót majd az előmelegített sütőbe tűpróbáig sütjük. Amíg sül a tészta elkészítjük a pudingot és hozzáadjuk a rumot vagy az aromát. A margarint habosra kavarjuk a cukorral, hozzákeverjük a pudingot. A krémet a kihűlt tésztára kenjük, csokoládéval vonjuk be.

Cappuccino- szelet  

Hozzávalók a tésztához: 6 db tojás, 6 ek porcukor, 0.5 csomag sütőpor, 6 evőkanál finomliszt, 1 dl napraforgó olaj, 2 ek cukrozatlan kakaópor

Hozzávalók a krémhez: 6 dl tej, 2 tasak tejszín ízű pudingpor, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 1 csapott ek cukrozatlan kakaópor, 1 ek őrölt kávé (csapott)

Hozzávalók a díszítéshez: 3 ek csokoládédara (vagy reszelék)

 

Elkészítés: A tojásokat szét választjuk és a sárgájukat cukorral habosra keverjük. A sütőport és a kakaóport elvegyítjük a liszttel majd az étolajjal együtt a tojásos masszához keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a óvatosan a tésztához adjuk, majd 180 fokon körülbelül 25 perc alatt megsütjük. A krémhez megfőzzük a pudingot majd lehűtjük. A porcukrot és a margarint habosra keverjük majd a kihűlt pudinghoz adjuk. A krémből két adagot csinálunk, az egyik feléhez hozzákeverjük a kakaóport és a kávét. A megsült tésztára először a fehér majd a barna krémet öntjük. Legvégül díszítjük a tetejét.

Barackos szelet

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg finomliszt, 15 dkg kristálycukor, 15 dkg margarin (puha), 1 csomag sütőpor, 2 db tojás

Hozzávalók a krémhez: 1 l tej, 40 dkg cukor (kristály), 4 tasak vaníliás pudingpor, 110 dkg tejföl (3 nagy pohár, 20 %-os)

Hozzávalók a tetejéhez: 2 csomag tortazselé (színtelen), 50 dkg őszibarack (vagy konzerv őszibarack)

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd akkorára nyújtjuk, mint egy gázsütő tepsije és hagyunk neki egy kis peremet. Megfőzzük a krémet a tejjel, a cukorral és a pudinggal. Levesszük a tűzről és fokozatosan belekeverjük a tejfölt. A kész krémet a tepsibe elhelyezett tésztára öntjük, majd ráhelyezzük a meghámozott vagy konzerv barackot.30 perc alatt megsütjük 170 fokon. Sütés után ráöntjük a zselét és a hűtőbe pihentetjük 1 órát, ezután felszeletelhetjük.

Meggyes somlói galuska

Hozzávalók: 400 g piskótalap, 300 g meggy, 1.5 dl víz, 1 ek cukrozatlan kakaópor, 4 ek cukor, 20 dkg porcukor, 1 ek rum, 5 db tojás, 10 dkg finomliszt, 1.85 l tej, 0.5 db vanília

Elkészítés: A piskótát széttépkedjük, majd a nagy tálunk aljába elhelyezzük az egyharmadát. Egy elegyet készítünk 1,5 dl víz, 1 evőkanál kakaóból, 1 ek cukorból és 1 ek rumból, amivel meglocsoljuk a tálba helyezett piskótát. Elkészítjük a vanília krémet úgy, hogy 4 tojást szétválasztunk és a sárgájukhoz 20 dkg porcukrot, 10 dkg lisztet, fél vanília rudat adunk majd ezt 1,5 liter tejben lassú tűzön kevergetés mellett felforraljuk. A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük és az előbb elkészített vaníliás krémhez adjuk. A tálban elhelyezett piskótára meggyet szórunk, majd meglocsoljuk a vanília krémmel. Ezután újból piskótát helyezünk rá és ráöntjük a vaníliakrém másik felét. Utolsó réteg a csoki öntet, ami 1 tojás, 3 ek cukor, 1 ek liszt, 3,5 dl tej és 2 púpos ek kakaó segítségével sűrűre főzünk. Tálalás előtt tejszínhabot nyomunk rá.

Képviselőfánk recept

Hozzávalók a tésztához: 2 dl víz, egy csipet só, 1 ek porcukor, 20 dkg sertészsír, 20 dkg finomliszt, 5 db tojás

Hozzávalók a krémhez: 5 db tojás, 15 dkg porcukor, 10 dkg finomliszt, 6 dl tej, 2 csomag vaníliás cukor, 3 dl habtejszín

Elkészítés: A vizet a cukorra, sóval és a zsírral feltesszük forrni. Miután a zsír felolvadt fokozatosan hozzáadjuk a lisztet. Addig keverjük, még a lábas oldalától elválik a tészta, majd lehűtjük. A felvert tojásokat részletekben hozzáadjuk a tésztához. Majd addig gyúrjuk, amíg fényes nem lesz a tészta. Egy tepsit kibérelünk zsírpapírral majd a tésztát egy csillagcsöves habzsákba tesszük, aminek segítségével diónál nagyobb halmokat nyomunk egy mástól távolabb. A fánk golyókat és környékét vízzel lespricceljük. A 220 fokra melegített sütőben 20 percig sütjük, nagyon fontos, hogy közbe ne nyissuk ki az ajtaját, mert akkor összeesik a tészta. Az idő leteltével 1500 kora mérsékeljük a hőmérsékletet és így sütjük ropogósra további 20 perc alatt. Az elkészült fánkokat kettészeljük.

 

A krémhez a vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor kétharmad részével. A lisztet kevés tejjel, tojássárgájával simára keverjük. A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy lábasban, és a tojás sárga masszát belecsurgatjuk és sűrűre felfőzzük. Ezután óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérje habot. Majd a tejszínt keményre verjük. Legvégül már csak annyi dolgunk van, hogy összeállítjuk ezt az ínycsiklandó finomságot.

 

 

 

 



Ajánlott hirdetések

2 800 Ft
Budapest II. kerülete
Újszerű
Feladva: 2023. augusztus 08. 14:21


Hirdetés


Hiba

Ez a funkció csak regisztrált felhasználók számára érhető el!
Kérjük, regisztrálj, vagy jelentkezz be!